Servicii Dentare

Profilaxie dentara

Profilaxie dentara

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare, dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente si reprezinta cea mai ieftina metoda de tratament dentar.

La Cabinetul Stomatologic DentoPlus detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala, sunt sarace in simptome in stadiile lor incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde si a trata la timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

Cabinetul Stomatologic DentoPlus va sta la dispozitie cu urmatoarele servicii de profilaxie dentara:
– sfaturi privind igiena orala (tehnici de periaj, folosirea atei dentare, folosirea periutelor interdentare);
– tratamentul cariilor incipiente;
– detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa;
– fluorizare locala cu ajutorul gutierelor;
– sigilarea santurilor si fosetelor de pe suprafetele cu care se face masticatia;
detartraj cu ultrasunete, prophy jet, periaj professional, toate acestea efectuate cu echipamente de ultima generatie.

Cabinetul Stomatologic DentoPlus are in dotare aparate de ultima generatie in materie de profilaxie

Detartraj ultrasunete

Detartrajul este folosit pentru indepartarea tartrului de pe suprafetele dentare cu ajutorul vibratiilor ultrarapide, actionand asupra substantelor aderente dintilor. dispozitiv care foloseste aerul sub presiune pentru a proiecta apa asupra suprafetei dintilor, indepartand astfel tartrul. Contrar opiniei generale a pacientilor, detartrajul nu afecteaza smaltul dentar, iar “piatra” de la nivelul dintilor nu imbunatateste stabilitatea acestora, ci favorizeaza aparitia bolilor parodontale.

Prophy-Jet (dus bucal)

Este un dispozitiv care foloseste un jet puternic de aer, apa si bicarbonatul de sodium, cu eficienta maxima pentru a sabla diferite suprafete, pentru a indeparta petele, coloratiile extrinseci, cat si a depozitelor moi de pe suprafetele dintilor. Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate.
Detartraj ultrasuneteProfijet periaj
Cabinetul Stomatologic DentoPlus va recomanda, pentru prevenirea afectiunilor dentare, consultul stomatologic periodic 1 data la 6 luni, pentru indepartarea placii bacteriene (a microbilor) de la nivelul dintilor (detartraj cu ultrasunete completat cu instrumentar manual si periaj profesional), fluorizari periodice (aplicare de fluor la nivelul dintilor), tratamentul cariilor incipiente.