Servicii Dentare

Sterlizare cabinet

Sterlizare cabinet

In Cabinetul Stomatologic DentoPlus, veti fi intotdeauna in siguranta, tratam cu maxima seriozitate toate problemele dvs dentare. Investim continuu in substante dezinfectante si aparatura de sterilizare pentru ca siguranta pacientilor este pe primul loc. Respectam normele si regulile de igiena si sterlizare cu cele mai eficiente echipamente aparute.

Pasii unei sterilizari corecte, complete si 100% sigure

1. Presterilizare in cabinet in cutii speciale cu solutii dezinfectante;
2. Spalare mecanica (manuala);
3. Spalare in baie cu ultrasunete;
4. Impachetarea instrumentarului cu ajutorul unei masinarii de sigilat in folii care prezinta instrumentarmarkeri de sterilizare si care isi schimba culoarea si permit verificarea sterilizarii;
5. Sterilizarea propriu-zisa in autoclav;
6. Autoclavul printeaza automat timpul si temperatura sterilizarii;
7. Depozitarea in compartimente speciale.
Autoclavul de ultima generatie sterilizeaza prin vapori sub presiune (caldura umeda), in care temperatura vaporilor de apa creste proportional o data cu presiunea fara de sterlizatoarele normale care sterilizarea prin aer cald (caldura uscata).
Reziduurile se depoziteaza in recipiente speciale care se inchid etans. Aceste recipiente sunt ridicate de catre personalul specializat al unei firme de incinerare.
Respectarea corecta a normelor de asepsie si antisepsie, precum si investitiile facute in cele mai bune aparate de sterilizare, sunt o garantie a faptului ca in cabinetul noastru va vom putea trata fara riscul de a contacta afectiuni transmisibile prin sange si saliva.
In cadrul tratamentului stomatologic, se folosesc produse consumabile de unica folosinta (pahare, bavete, ace, manusi, masti, aspiratoare bucale, si alte materiale), iar in perioada de pregatire a cabinetului dentar dupa fiecare pacient se face dezinfectarea tuturor suprafetelor de contact (fotoliul si unitul dentar, lampile, piesele de mana, aspiratoarele, sprayul de aer/apa) cu dezinfectant . Acesta este menita sa actioneaze in timp scurt si se usuca rapid . Mentionam ca pentru pacientii cu boli contagioase inafara de materialele de unica folosinta folosim piese de mana, freze si absolut toate materiale de unica folosinta care vin in contact cu pacientul.
Folosirea substante dezinfectante de calitate, a celor mai avansate tehnologii pentru autoclavare si a consumabilelor de unica folosinta asigura risc de contaminare zero.
Pardoseala este amenajata din gresie ce contine chit antibacterian si antiseptic. Dezinfectia aerului si suprafetelor din incaperile cu incarcatura microbiana mare se face cu ajutorul aerului conditionat SANYO ce contine lampi bactericide cu UV.
Respectarea corecta a normelor si standardelor de igiena in domeniu este alaturi de alti factori, unul din motivele care ne recomanda in alegerea dumneavoastra.