Sfaturi Dentare

Implant dentar tehnica PRF

Implant dentar tehnica PRF

Implant dentar Constanta

Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinii dentare cum peste 50 de ani, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa). Implantul dentar este, cu siguranta, solutia optima pentru rezolvarea corecta a problemelor generate de pierderea dintilor naturali. Trebuie sa mai stiti ca tehnica implantarii nu este una dureroasa sau periculoasa, asa cum din pacate inca persista perceptia generala a romanilor, in primul rand datorita insuficientei informari publice. Singurul incovenient ar fi costurile relativ ridicate.

Pentru a incepe aceasta procedura, in cunostinta de cauza, trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti unde si ce fel de implant dentar veti plati. Iata cateva indicatii:

Implantul dentar este o interventie chirurgicala, catre trebuie obligatoriu realizata intr-un mediu steril.

Inainte de luarea acestei decizii privind implantarea, medicul trebuie sa analizeze atent starea generala de sanatate a dvs. si mai ales zona osoasa unde ar urma sa se efectueze implantul dentar. Tratati cu reticenta sfatul medicului care doreste sa va puna imediat un implant dentar, inainte de a va chestiona asupra starii generale de sanatate, exista anumite probleme de sanatate care pot compromite fixarea impantului in os. Trebuie sa va ceara obligatoriu efectuarea unor investigatii radiologice speciale, de regula o radiografie panoramica si in anumite situatii a unui CT (Computer Tomograf).

Care ar fi pretul corect al implantului dentar? Intrebarea este justificata, de vreme ce exista deja o paleta larga de oferte. Preturile propuse de medicii stomatologi se datoreaza in primul rand costlui propriu-zis a implantului dentar. Exista implanturi ieftine pe piata dar nu va recomandam insa sa le acceptati, mai bine faceti un efort finaciar cand va puneti un implant dentar pentru a nu fi nevoie sa-l luati pe cel mai ieftin. Ca si multe alte materiale, “cel mai ieftin” s-ar putea sa nu fie solutia corecta aleasa. Optati pentru implanturi dentare ale producatorilor consacrati si veti exclude din start riscul de a pierde implantul dentar datorita calitatii acestuia. Trebuie sa stiti ca exista o imensa varietate de branduri, fiecare in parte insemnand in fapt un sistem intreg, care nu implica doar implantul in sine, ci si un kit corespunzator de unelte si accesoriile necesare inserarii si protezarii. Nici un medic stomatolog sau chiar un cabinet stomatologic nu va va oferi o gama foarte larga de implanturi dentare, fiecare va v-a propune un numar limitat de marci ale implantelor dentare, respectiv pe cele cu care medicul stomatolog sau cabinetul respectiv a ales sa lucreze din multitudinea de oferte, conform criteriilor proprii de selectie. Trebuie sa stiti ca, in Romania, un pret al implantului dentar in limitele 450-700 Euro este un pret ce poate indica un raport corect pret/calitate. Preturile mai mici vor implica in principiu folosirea de implanturi dentare mai ieftine, dupa cum si cele mai mari preturi nu indica neaparat folosirea de implanturi net superioare calitativ. Asa ca cereti medicului la care optati pentru implantul dentar sa va ofere detalii cu privire la brandul folosit.

Tehnologie noua de care dispune Cabinetul Stomatologic DentoPlus

Implant dentar Platelet Rich Fibrin

Este foarte util si important sa stiti ca exista o tehnica noua care permite grabirea timpului de vindecare si face aditia osoasa mult mai sigura si eficienta. Este vorba de utilizarea membranei PRF (Platelet-Rich-Fibrin), este o membrana gelatinoasa obtinuta din sangele propriu al pacientului, se produce instant in timpul interventiei, printr-o tehnica speciala de centrifugare. Membrana obtinuta are un continut bogat de celule albe, trombocite, proteine de legare si factori de crestere care odata introduse la locul inserarii, accelereaza si stabilizeaza procesul de vindecare, fiind un produs 100% natural concentrat din propriul sange al pacientului.

Cu toate ca tehnica a patruns doar cu cativa ani in urma in stomatologie, gratie inventiei unui medic din Franta, este inca putin cunoscuta si mai ales folosita in Romania, dar ea exista si este foarte bine sa va informati daca medicul dumneavoastra o foloseste sau nu. Desigur ca utilizarea membranei PRF nu este neaparat o necesitate, dar, poate da in schimb, un plus de avantaj oricui benefiaza de aceasta tehnica. Cabinetul Stomatologic DentoPlus Constanta utilizeaza cu succes aceasta tehnica inca din 2013 avand rezultate deosebite.

Recomandari dupa implantul dentar

Este bine de precizat ca dupa interventia chirurgicala realizata in cabinetul stomatologic pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna (exemplara), deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului dentar. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la medicul stomatolog.

Alte articole despre implantul dentar

Despre Implantul Dentar
Implanturi dentare